Права на достъп
Версии
Видео презентации
Настройване на права на групи потребители и потребители за работа с приложението. Правата на достъп са дефинират на ниво групи потребители, като всеки потребител може да е в повече от една група и правата на отделните групи се събират.

Правата се дефинират на няколко нива
  • Модули – могат да се спират права върху цели модули
  • Подмодули
  • Обекти и разширения
  • Действия на обекти – може да се разреши на дадена група само да редактира записите на даден обект, без да добавя, или да може само да преглеждат записите, без да могат да променят нищо.
Отделна група права е персонална и се дефинира на ниво потребител. Тя разрешава да се укажат филтри по обекти. По този начин дадения потребител може да вижда само клиентите, които са юридически лица, например. Съставянето на филтъра е изведено в потребителски интерфейс и могат да се дефинират сложни филтри, да се използват логически оператори, комбинации и други.

Потребителите са организирани в групи, като групите определят и ограничават това, което виждат потребителите. Към всеки потребител има парола, която се записва в кодиран вид. Потребителите могат да бъдат ограничавани по IP адрес, от който могат да ползват системата.

Тази система се интегрира тясно със системата за статуси, върху които също има персонални права.
 
EnglishКарта на сайта
Уеб сайт, SEO от Калипърс

Ladger