Код на запис
Версии
Видео презентации
Всеки обект има освен уникален първичен ключ (primary key), така и уникален код. Кодът, за разлика от първичния ключ е текст и има възможност да се въвежда от потребителите (или да се генерира автоматично, в зависимост от нуждите). Елементс може да осигури двата случая без нужда от допълнителна намеса), и тъй като е уникален, прави търсенето на записи много бързо. Кодът има и две много важни други функции:
  • При ERP системите и въобще приложенията (уеб приложения и десктоп приложения) като цяло, потребителите често изграждат сложни структури на артикули, клиенти и други обекти, използвайки кода като универсално име, който съдържа понякога много повече информация от името на записа – например за един артикул, в кода може да му е групата, доставчика, и производителя.
  • При модерните уеб сайтове линковете вече не са тези безкрайни нечетими редици от символи, а имат освен human-readable формат, който лесно може да се запомни, и формат удобен за Search Engine Optimization (SEO) на сайта. Кодовете на записите съставят точно това лесно четимо и запомнящо се URL на всяка страница в сайта.
 
EnglishКарта на сайта
Уеб сайт, SEO от Калипърс

Ladger